Plus En

Plus En#13: Mit usynlige barn, Esther

September 25, 2017

I sæsonens første afsnit af 'Plus En' kan du høre Marianne og Stephans personlige fortælling om sorgen over at miste et barn kun få timer efter fødslen. 

»Jordemoderen kom ind med en trækasse, der allermest lignede en kasse, man kommer vin i. Det er simpelthen det værste, jeg nogensinde har oplevet. At tage fra hospitalet uden det barn, du lige har født og har siddet med« fortæller Marianne, som er en ud af de 2000 kvinder, der hvert år mister deres barn i den sidste del af graviditeten eller ved fødslen. 

I podcasten sætter Marianne ikke bare ord på sorgen over at miste et barn. Hun beskriver også den overvældende og magtesløse følelse det er at blive mor til et, for hende selv og omverdenen, usynligt barn, som det ikke er muligt at give kærlighed til: 

»Mange glemmer i en samtale, at jeg faktisk også har de følelser, som de har, men jeg kan ikke give den kærlighed til mit barn, som de kan til deres.« 

Hør Marianne og hendes mand Stephan fortælle om deres usynlige barn Esther, om en stærkere kærlighed til hinanden og om ikke at blive opfattet som forældre. Men lyt også til en fortælling om håb og fremtid og om at indfri et løfte, forældrene gav Esther ved fødslen: 

»Jeg kan huske, at vi sagde til hende, at hun får en lillebror eller lillesøster en dag. Det lovede vi hende, at hun nok skulle få.« 

Og det fik Esther. Lillebroren August.

 

Medvirkende: Mariannne Paabøl Christensen og Stephan Marius Aynsley 

Historien er lavet af Signe Thomsen

Vært, producent og redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen

Redaktion: Kathrine Eggert Wadsholdt og Sille Westphal

Jingle: Sandra Boss